Drömmer du om en utomhuspool?

Drömmen om en egen utomhuspool har blivit en realitet för många svenskar under senare år. Det hör ihop med vår prioritering av det egna hemmet. Aldrig förr har svensken lagt ner så mycket pengar på den egna bostaden och prioriterat sitt boende framför exempelvis resor och bilar. Att skaffa en utomhuspool blir pricken över i:et. Genom en sådan behöver man definitivt inte åka någonstans under semestern.

Att tänka på när du skaffar utomhuspool

Att skaffa en utomhuspool ska inte ske som ett infall. Nej, det måste ske som en följd av noggrann planering. Dels så är det ganska dyrt att anlägga en pool och att förbereda allt som behövs. Dels så är det också viktigt att den pool man investerar i också verkligen är anpassad för den egna familjen.

En utomhuspool ska vara rolig idag – men den ska vara lika rolig imorgon och långt in i framtiden. Vi har radat upp några viktiga saker att tänka på innan du fattar ett beslut:

  • Placeringen. Placering är A och O. Se till att du har tillgång till din pool och att du slipper gå en längre sträcka för att ta dig ett dopp. Det kan även vara bra att ha översikt så att du ser om någonting händer när exempelvis tonåringarna badar. Har du barn så ska du vara med hela tiden.
  • Formen. Idag finns pooler av olika former och du kan exempelvis välja en rektangulär, en kvadratisk eller en rund utomhuspool. Det enkla är att välja en rektangulär modell. Inte minst med tanke på skydd. De flesta runda pooler måste nämligen knäppas runt om manuellt för att skyddet ska fungera. Något som det lätt kan bli slarv med.
  • Skydd. Skyddet är en väldigt viktig fråga. Som husägare är det du som bär ansvaret för din utomhuspool och det är upp till dig att säkra den från att barn, djur eller någonting annat ramlar i och far illa. Poolskydd är dyra, men de är värda sin vikt i guld. Vill du lyxa till det så kan du investera i ett skydd av glas – ala ostkupa – som går att låsa. I en sådan behålls även värmen; något som förlänger badsäsongen.

Se alla modeller hos Riopool. Riopool vill göra pool- och spadrömmen tillgänglig för alla!

Author: archadmin

Kommentera