Investera i ett larm till din båt

En tumregel som man bör ha som privatperson är att hela tiden använda både svångrem och hängslen. Att skydda sig själv, sin egendom och sina ägodelar har idag blivit viktigare än någonsin. Detta som en följd av att tjuvarna blivit allt fräckare och att polisen resurser är mindre än normalt.

Det senare gör att saker som tidigare varit oattraktiva för tjuvar idag är väldigt tilltalande. Din båt är ett typiskt exempel på detta. Båtstölder är idag en relativt vanlig företeelse i Sverige och vårt råd är att du investerar i ett riktig bra larm till din båt.

Du kan helt enkelt inte lita på att den båtplats du hyr är säker och även om du betalar pengar för en plats på en marina där säkerhetsbolag har sina rutter så kan du inte vara helt skyddad; därför är ett larm till din båt att anse som nödvändigt.

båtlarm

Ett larm till din båt skrämmer tjuven

Om en tjuv skulle närma sig din båt så går dagens båtlarm igång direkt. De styrs nämligen inte sällan av rörelsedetektorer som sätter igång höga larm och starka ljus – något som är tillräckligt för att tjuven i fråga ska vända och ge sig av. Ett larm till din båt kommer även att ge dig en ekonomisk fördel i form av att den sänker din försäkringspremie. Hör gärna med ditt försäkringsbolag om vilket larm de rekommenderar.

Även utöver inbrott- och stöldrisk finns en fördel med båtlarm. Dels så är de utrustade med gps och spårsändare – något som gör att du enklare kan hitta din båt – och dels så varnar de för om båten i fråga slitit sig från sin förtöjning. Den kombinationen leder till att du snabbt kan agera och slippa se din båt driva mot öppet hav eller mot någonting som kan skada skrovet.

Kort och gott: har du verkligen råd att inte köpa ett nytt larm till din båt? Fördelarna är extremt många och synnerligen tilltalande.

Author: archadmin

Kommentera