Skönhetsbehandlingar blir vanligare och vanligare

En trend som går att skönja i vårt samhälle är att fler och fler väljer olika skönhetsbehandlingar. Det gäller framförallt i våra större städer och där Stockholm, Malmö och Göteborg skiljer sig från mängden. Det har sina förklaringar. Den ena är av det mer logiska slaget: det finns ett större utbud av olika skönhetsbehandlingar i Stockholm än någon annanstans.

I Stockholm kan man välja mellan vanlig manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlingar och exempelvis förlängning av både ögonfransar och av hår. Därtill kan man även välja bland lite mer avancerade typer av kosmetiska tatueringar som microblading och skönhetsbehandlingar där exempelvis fillers och botox tillhör de mer frekvent använda,  Det finns ett stort utbud och det gör att man när som helst kan välja att droppa in på en salong i syfte att bli lite vackrare.

Skönhetsbehandlingar ger en paus i livet

Fåfänga – kan vi nämna det som skäl? delvis, men det skulle inte ge hela sanningen. En betydligt mer träffande förklaring till varför man väljer skönhetsbehandlingar i Stockholm är snarare att det knappt finns några chanser att andas.

Livet går i 100 knyck, det är stress, det är press från jobbet – många har små barn och familjer – och allting går extremt fort. Vi behöver andas, vi behöver få en chans att känna oss omhändertagna och vi behöver få känna oss vackra.

Den förklaringen är väldigt nära sanningen och den förklarar varför skönhetsbehandlingar idag tilltalar både kvinnor och män, unga som gamla. Alla behöver en ventil som ger oss en möjlighet att verkligen andas. Att man samtidigt får lite extra guldkant i tillvaron är en väldigt bra bonus.

microblading stockholm
Microblading är den senaste metoden för kosmetisk tatuering för ögonbryn.

Vad är microblading?

Microblading är en ny och uppdaterad semi-permanent teknik för kosmetisk tatuering där man genom manuell process för att införa pigment i de övre skikten av huden skapar önskad fullhet och form av ögonbrynen.

Effekterna kan vara upp till 12-24 månader beroende på hudtyper, varefter pigmentet bleknar lämnar huden och dina naturliga pennor exakt som de var. Resultaten är väldigt naturliga och livliga, vilket ger ögonbrynen ett naturligt, fylligare utseende. Tänk på att välja rätt klinik för microblading Stockholm.

Det man emellertid ska tänka på är att skönhetsbehandlingar med exempelvis botox och fillers kan ge vissa bieffekter – allergiska reaktioner, svullnader, blånader och, i sällsynta fall, blodproppar – och att man därför bör vara noggrann med valet av behandlare. Som vi sa innan, det finns ett väldigt stort utbud av olika skönhetsbehandlingar – men det är en tydlig skillnad på seriositet mellan alla kliniker och salonger också.

En viktig kvalitetsstämpel är att en behandling med exempelvis botox eller fillers alltid bör föregås av en ordentlig konsultation där man får sitta ned tillsammans med den person som ska utföra behandlingen och få en förklaring om vad som ska ske, vilka risker som finns samt där man själv berättar varför man vill genomföra behandlingen i fråga.

Author: archadmin

Kommentera