Sök ett fastighetslån för ert företag

Dags att köpa loss de fastigheter ni som företag hyr? Dags att investera i nya sådana eller är det läge att renovera upp de som ni redan äger? Oavsett vilket så kommer det förmodligen att krävas ett fastighetslån för ett företag. Det måste ni ha i åtanke.

Att investera i fastigheter är populärt och det är det av en enkel anledning: få investeringar – både rent historiskt och på sikt – är så lönsamma och ger lika god avkastning. Det svåra är inte att få pengarna att rulla – det svåra är att komma igång. Att köpa loss en fastighet kostar mycket pengar. Precis som vid ett köp av en bostad så krävs det A) att man har en kontantinsats att lägga och B) att man också beviljas ett fastighetslån. Vid privata lån, exempelvis för att köpa en bostad, så brukar de flesta – inom sin ekonomiska situation – kunna beviljas ett lån av varierande villkor.

Det gäller inte på samma sätt vid ett fastighetslån och inte ens om det handlar om att man som företag ansöker om ett sådant. Långivare tar högre risker och det har visat sig drabba främst nya aktörer. Etablerade fastighetsägare har sällan problem med att beviljas nya fastighetslån: de har visat sig vara kapabla, pålitliga och vinstgivande.

Finns andra alternativ till fastighetslån för företag?

Som ny aktör har man mer att bevisa. Det kräver att man har alla papper i ordning innan man skickar sin ansökan. Långivaren(Triol Kapital) kommer att granska ansökan in i minsta detalj och det gäller allt från hur ert företags ekonomi ser ut till hur er affärsplan gällande fastigheten är upplagd – vilka risker finns, hur ser planen ut, hur mycket vinst kan göras, och så vidare.

Man kollar även upp varje person som står bakom ansökan. Detta kan göra att exempelvis en personlig konkurs, betalningsanmärkningar eller annat komprimerade hos någon i styrelsen kan ligga er i fatet. Kolla alltid upp sådant innan!

Vi ska även säga att det kan finnas andra vägar till ett fastighetslån för ert företag. Idag är det vanligt med exempelvis crowdfunding. Presentera ert upplägg och er plan och låt andra investerare i form av gräsrötter vara med på resan. Det ger er en chans att komma in i branschen – och sedan fortsätta växa.

Author: archadmin

Kommentera