Tips för att hitta rätt barnmöbler

Fler och fler har börjar inse värdet av att se till behoven hos samtliga medlemmar i en familj. Förr så var de minsta sorgligt bortglömda och det innebar att alla barnrum såg ut ungefär på samma sätt. Idag så ser alla barnrum olika ut och det i sin tur skapar mer individuella och kreativa rum som öppnar upp för lek på ett helt annat sätt. Strömlinjeformen är borta och det ska både barn och föräldrar vara tacksamma för. Idag kan man hitta barnmöbler som är både snygga, säkra och funktionella och som dessutom kommer i hur många stilar och färger som helst. Det krävs inga specialbutiker för att hitta barnmöbler idag och konkurrensen som skapats har dessutom gjort att priserna pressats nedåt ganska rejält. Idag är barnmöbler billiga – förr var de något som kostade betydligt mer än de smakade (det senare med just strömlinjeformen i åtanke). Den här utvecklingen är ytterst välkommen. Det är verkligen på tiden att barn tas på ett större allvar – även då det kommer till inredning och barnmöbler på nätet.

Stort utbud av barnmöbler

Det finns emellertid några saker som man bör ha i åtanke och vi tänkte rada upp några punkter som kan vara värdefulla för dig som förälder då det kommer till att välja barnmöbler. Här är således några enkla tips:

  • Säkerhet. Barn leker med – och i – sina möbler. Det gör inte vi vuxna. Därför bör man se till att de barnmöbler man väljer också står pall för hopp, för att klättra i och för andra saker som barn gör. Naturligtvis är detta inom rimliga gränser också – någonstans måste man som förälder sätta ned foten. Men, se till att läsa på innan gällande möbeln i fråga. Att den ska gå att förankra är givet – särskilt om det handlar om tunga saker som bokhyllor, kök, byråer eller exempelvis ett skrivbord. Där har du som förälder ett ansvar. Ett tips är att gå upp några kronor och välja lite högre kvalitet redan från start.
  • Lätt att tvätta. Återigen, barn leker. Det kan handla om färg, om modellera, om kritor och så vidare. I en vanlig fåtölj är detta en katastrof – då det kommer till barnmöbler behöver det inte vara en lika stor sådan. Det finns speciella tyger som är lättare att tvätta upp och som står emot allehanda spill på ett bättre sätt. Du kommer inte att ångra dig.
  • Tänk funktion också. Många ser bara med ögonen och till det rent estetiska. Vårt råd gällande barnmöbler är att man intar en mer funktionalistisk hållning. Det går att kombinera estetik och funktion. Hur lätt är det att städa rummet, kommer barnet att nå sakerna i hyllan, finns en klämrisk, kan man förvara och gömma undan vissa saker? Det finns smarta barnmöbler som gör en tydlig skillnad i vardagen – och som inte på något sätt är fula heller.
  • Barnets rum – barnets val. Kom ihåg att du inreder för barnets skull och inte för din egen. Visst, det kan vara frestande att välja en stram, går färgskala och minimalistiskt utformade barnmöbler – men ärligt talat: hur roligt är det? Barn behöver kreativa utrymmen som ger näring åt fantasin. Det innebär att ditt barn ska ha en talan och en utslagsröst gällande vilka barnmöbler som ska placeras i rummet. En självklarhet, enligt oss.

Author: archadmin

Kommentera