Yoga förenar både kropp och själ

Att yoga kommit att bli så populärt är ingen slump. Faktum är att denna uråldriga, indiska tradition ger oss det vi behöver – idag mer än någonsin tidigare – och där vi dels får fysisk ansträngning och samtidigt lugn och ro rent mentalt. Yoga förenar kropp och själ; ett pass ger dig både den dos av motion och fysisk ansträngning du behöver och dels också en chans att rensa hjärnan på onödig information, på stress och på andra negativa saker. Det är en träning för hela du och inte bara för delar av dig själv.

Yoga är för alla och det är glädjande att vi i Västvärlden börjat förvandla yogan – om än i lite modifierade former – som en del av vardagen. Vi blir medvetna om vikten av att leva i nuet, vi får bättre tålamod, vi blir bättre tränade, får ökad lyhördhet och förståelse och där vi samtidigt också en lärdom av att titta inåt, lära känna sin egen kropp och lyssna på signalerna som kommer inifrån.

Välj rätt yogakläder och få ut mer av träningen

Ett yogapass är ingen tävling mot någon annan, det är utmaning för sig själv och den egna kroppen och man kan se ut hur som helst, vara vem som helst och befinna sig i vilken ålder som helst – yoga utgår från varje individs egna förutsättningar och det finns inga begränsningar utöver de man själv har i sig.

Däremot kan man öka effekten av ett pass och ge sig själv bättre förutsättningar att klara alla positioner, ställningar och den rörlighet som utmaningarna består av. Det är därför det finns speciella yogakläder. Yogakläder är bekvämare än den vanliga gym-uniformen du normalt ser då du är och tränar. Materialen som används är mjuka och komfortabla och de är det av ett syfte som ligger i att möjliggöra rörlighet.

Yogakläder
Yoga förenar både kropp och själ.

Yogakläder ger komfort och möjliggör rörelse

På det stora hela handlar det om att yogakläder aldrig är i vägen eller känns obekväma. Den höga midjan som finns på byxorna gör att man slipper oroa sig för att exponera hud för andra deltagare på passet; detta då byxorna inte kasar ner på samma sätt som vanliga träningstights har en förmåga att göra. För kvinnor så är den speciella BH:n något som håller bysten på plats, som är skön att ha på sig – den skaver aldrig – och som samtidigt ger dig en möjlighet att utföra alla övningar på ett mer naturligt sätt.

Yogakläder finns främst för kvinnor, men även män kan dra nytta av att beställa exempelvis shorts eller byxor som är mer rörliga och skänker en högre komfort. Gällande designen på yogakläder så är den påfallande smakfull och med färger som ger energi – både till sig själv och till alla andra som deltar på yogapasset. Köp rätt yogakläder och du kommer att få ut maximal effekt av denna underbara tradition, träning, filosofi och livsstil.

Author: archadmin

Kommentera